Trade Education

Knowledge is Power

Het opdoen van kennis is nodig om een buitenlandse investering of uitbreiding een kans van slagen te geven. Daarom verzorgen de WTCs in Nederland ervoor dat u deze kennis binnen handbereik heeft. Deze kennis kunt u naar eigen keuze inzetten al naar gelang het traject waarin u zich bevindt. Er zijn veel verschillende soorten workshops en masterclasses beschikbaar bij ieder WTC in Nederland.

Veel van de workshops worden via de Business Clubs aangeboden maar u kunt zich ook inschrijven bij onze Academy of u laten begeleiden door een coach.

WTC Business Academy

U wilt uw rendement verhogen? Uw internationale activiteiten versterken? Uw kennis over de snel veranderende sociaaleconomische situatie in de wereld vergroten? Op een praktische, direct toepasbare manier uw competenties verbeteren? Uw netwerk uitbreiden?

In een stijlvolle ambiance  van de WTCs in Nederland biedt de WTC Business Academy u cursussen en trainingen. Daarbij krijgt u een schat aan informatie over alle aspecten van internationalisering. Verzorgd door vooraanstaande experts uit de universitaire- en HBO-wereld én het bedrijfsleven. De kennis over het wereldwijd zaken doen wordt versterkt door het netwerk van de mondiale WTC-organisatie.
 

SIB Coaching

Het coachingstraject Starters International Business (SIB) laat u goed voorbereid de grens over gaan. De SIB is één van de diensten van WTCs in Nederland die zij gezamenlijk uitvoeren in opdracht van de RVO (Rijksdienst voor Ondernemend Nederland). 

Wilt u met uw bedrijf exporteren of een nieuwe markt betreden? Met het coachingstraject SIB komt u tot een duidelijk stappenplan waarmee u direct aan de slag kunt om uw buitenlands avontuur te beginnen. De SIB-coaches, ofwel Trade Associates, hebben zelf rond de 20 jaar met hun voeten in de internationale klei gestaan. Voor u als deelnemer brengen zij een schat aan kennis en praktische ervaring mee. Met de unieke toegang tot deze waardevolle informatie, hoeft u daardoor het wiel niet zelf opnieuw uit te vinden en kunt u goed voorbereid de grens over. 

Het coachingstraject duurt gemiddeld vier maanden en bestaat uit drie á vier gesprekken met uw coach. Tijdens deze gesprekken krijgt u inzichtelijk waar uw onderneming goed in is, hoe aantrekkelijk de potentiële landen zijn voor uw product en wat u nodig heeft om uw kansen te verzilveren. De resultaten worden samengevat in een actieplan. 

Bent u geïnteresseerd in het coachingstraject en wilt u weten of u in aanmerking komt? Download hier de folder

Onderstaande WTCs hebben zich gespecialiseerd in Trade Education. Klik op de WTC van uw keuze en vraag om meer informatie.

WTC Eindhoven
WTC Leeuwarden
WTC Twente

Wilt u direct aan de slag met uw internationale ambities dan heeft WTC Nederland een groot aanbod van workshops en trainingen die zowel individueel, in groepen of in-company kunnen worden aangeboden door onze Trade Associates. Uw lokale WTC kan u verder helpen bij de inschrijving.

Het programma bestaat uit de volgende modules:

Succesvolle handelsmissie / Succesvolle beursdeelname
Een startsessie voor groepen waarbij wordt ingegaan op het succesvol voorbereiden en deelnemen aan een handelsmissie of een beursdeelname.
Duur: 60 minuten per onderdeel
Kosten: 250 euro per sessie

Internationale communicatie
Een workshop voor groepen, waarbij ingegaan wordt op het belang van en de verschillen in communicatie bij het internationaal zaken doen. De workshop geeft inzichten in de lokale manier van zakendoen en biedt concrete handvatten over hoe je communicatie inzet om business te bevorderen. Deelnemers zullen na deze workshop internationaal effectiever, sneller en succesvoller resultaten boeken.
Duur: 4 uur
Kosten: 1.750 euro

Internationaal handelen
Een workshop voor groepen waarbij op pragmatische wijze aan de ondernemer handvatten geboden worden om zich terdege voor te bereiden op het internationale avontuur.
Duur: 120 minuten
Kosten: 250 euro

Hoe vind ik een goede partner in het buitenland?
Een workshop over welke wegen bewandeld kunnen worden om een agent of distributeur in het buitenland te vinden. De workshop resulteert in uitgebreide kennis over partnersearch technieken. De deelnemers zullen na afloop naar huis gaan met een eerste aanzet voor een eigen partner serach.
Duur: 4 uur
Kosten: 1.500 euro

Professional distributor management
Een workshop over hoe een netwerk van distributeurs/agenten in het buitenland opgezet en gemanaged moet worden. De deelnemers aan deze workshop krijgen direct toepasbare tools en kennis aangereikt om te komen tot een eigen management systeem voor distributeurs/agenten.
Duur: 2 uur
Kosten: 1.200 euro

Starters International Business
Een individueel coaching traject gefinancierd door RVO waarbij over een periode van maximaal zes maanden de ondernemer begeleid wordt bij het in kaart brengen van zijn kansen op de internationale markt, resulterend in een plan van aanpak waarmee de ondernemer direct aan de slag kan.
Meer informatie vindt u hierboven bij het hoofstuk SIB Coaching.

Spreekuur internationaal ondernemen
De mogelijkheid voor een ondernemer om eenmalig met een ervaren exportadviseur individueel te klankborden over zijn plannen om te internationaliseren.
Duur: 60 minuten
Kosten: geen

Adviesgesprek internationaal ondernemen
De mogelijkheid voor een ondernemer om, wellicht na een eenmalig gebruik van het spreekuur of het SIB traject, zich individueel door een ervaren exportadviseur verder te laten informeren/begeleiden op een vooraf ingebracht onderwerp.
Duur: 90 minuten
Kosten: 250 euro