NETHERLANDS IN BUSINESS

Krachtenbundeling WTC NL en NLinBusiness
WTC NL gaat met NLinBusiness optrekken om internationaal ondernemen voor de MKB’er makkelijker te maken. Denk hierbij aan kennisuitwisseling, co-organisatie van werksessies, thema-sessies en workshops. Daarnaast wordt ook online de samenwerking opgezocht. NLinBusiness is een startpunt voor MKB’ers die willen starten met hun internationale ondernemersreis. Naast inspiratie vind je op hun platform ook nuttige contacten en de juiste dienstverleners in geselecteerde groeimarkten.

NLinBusiness: Jouw gids voor internationaal zakendoen
In NLinBusiness heeft WTC NL een partner gevonden die focust op handelsbevordering via fysieke business hubs in het buitenland. NLinBusiness is een matchmaker en verbindt ondernemers en bedrijven in binnen- en buitenland om zo op de meest effectieve en efficiënte manier samen zaken te doen. NLinBusiness focust zich voornamelijk op exportstimulering (meer Nederlandse MKB-ondernemers naar meer buitenland). Ben je MKB’er met internationale ambities: neem contact op met NLinBusiness om direct aan de slag te gaan met het realiseren van jouw exportdroom.

Méér Nederlandse ondernemers naar méér buitenland 
NLinBusiness is een initiatief van werkgeversorganisaties VNO-NCW en MKB-Nederland en ondersteunt ondernemers (met name MKB) die internationaal willen groeien. In zorgvuldig geselecteerde Cities of Opportunity bouwen zij aan een netwerk van NL Business Hubs; sterke verbindingen van Nederlandse ondernemers en lokale zakelijke dienstverleners in mondiale economische groeimarkten. Ook online helpt NLinBusiness de ondernemer. Middels inspirerende verhalen, tips en tricks over zakendoen in de verschillende landen en marktrapporten helpen ze de ondernemer ook online bij hun reis naar het buitenland.
Meer weten over NLinBusiness? Neem contact op via: office@nlinbusiness.com, of met Dirk de Bie, manager external relations (dirk@nlinbusiness.com, 06-11351694).
www.nlinbusiness.com

RIJKSDIENST VOOR ONDERNEMEND NEDERLAND

WTC NL is inmiddels een van de grootste uitvoerders van de RVO regeling Starters International Business (zie ook pagina Trade Information & Support). RVO beschikt over een ruim aanbod aan activiteiten om het bedrijfsleven te steunen.
www.rvo.nl

KAMER VAN KOOPHANDEL

De Kamer van Koophandel is een vertrouwde partner voor het bedrijfsleven in vele opzichten. Via de homepage van de kvk website kan toegang gekregen worden tot een breed veld van onderwerpen. Ook op het gebied van internationalisering heeft KVK een aantal adviseurs paraat. In het werkveld van de contacten met mkb bedrijven werken de KVK adviseurs vaak samen met het netwerk van de bij WTC NL aangesloten export coaches.
www.kvk.nl

ROTTERDAM PARTNERS

WTC NL werkt in de regio Rotterdam nauw samen met Rotterdam Partners, de organisatie die namens de Gemeente Rotterdam de trade and investment activiteiten organiseert. De samenwerking richt zich op steun aan mkb bedrijven bij internationalisering en op samenwerking bij de organisatie van trade gerelateerde bijeenkomsten en handelsreizen.
www.rotterdampartners.nl

MKB ROTTERDAM RIJNMOND

WTC NL werkt in de regio Rotterdam nauw samen met MKB Rotterdam Rijnmond, de grootste mkb netwerk organisatie van de regio Rotterdam. De samenwerking richt zich op de steun aan mkb bedrijven bij internationalisering.
www.mkb-rotterdam.nl

VNO-NCW REGIO ROTTERDAM

WTC NL werkt in de regio Rotterdam nauw samen met VNO-NCW Regio Rotterdam, aangesloten bij de nationale lobby organisatie VNO-NCW. De samenwerking richt zich op de steun aan mkb bedrijven bij internationalisering.
www.vno-ncwwest.nl/rotterdam