Spring naar content

Trade Services

De export is de kurk waar de Nederlandse economie voor een groot deel op drijft. Talloze bedrijven zijn al jarenlang in het buitenland actief. Andere bedrijven overwegen om de eerste stappen te zetten of om, naast hun bestaande buitenlandse afzet, nieuwe markten te betreden.

Laagdrempelig advies voor mkb-bedrijven over internationaal zakendoen

Nieuwe markten betreden vereist een goede voorbereiding en confronteert je als ondernemer met meerdere nieuwe aspecten in de bedrijfsvoering. Op internet is hierover veel informatie te vinden, maar een persoonlijk gesprek met een ervaren collega-ondernemer is vaak waardevoller en meer verhelderend voor je eigen, specifieke situatie.

Vrijblijvende kennismaking

Mkb-ondernemers met internationale ambitie bieden we diverse trade services. Van het vinden van een betrouwbare partner in het buitenland, het doen van marktonderzoek tot en met begeleiding bij het professionaliseren van je export. Maak hiervoor vrijblijvend kennis met één van onze WTC exportexperts. In een kosteloos eerste kennismakingsgesprek nemen we een aantal stappen met je door. Zo bekijken we waar je specifieke aandachtspunten liggen, en adviseren we hoe je dit kunt oppakken.

Exportexperts met jarenlange praktijkervaring

We hebben een laagdrempelig traject opgezet, waarbij een WTC exportexpert jou als ondernemer in diverse fases van internationalisering ondersteunt. Alle WTC exportexperts zijn echte praktijkmensen met jarenlange exportervaring. Ze hebben uiteenlopende kennis van en ervaring met industrieën, sectoren en landen. Bovendien beschikken we over meer dan 300 collega’s bij WTC’s over de gehele wereld. Voor nuttige, lokale feedback kun je bij hen ook jouw product of dienst introduceren (‘soft landing’).

Een internationaliseringstraject met een WTC exportexpert kent drie fases:

1. Klankbordgesprek

Leg je ondernemingsplan om met export te starten of nieuwe, internationale markten te betreden voor aan een WTC exportexpert. In een gesprek van 2 à 3 uur kun je met deze WTC exportexpert sparren over de mogelijkheden. Na het gesprek maakt de expert een kort verslag met mogelijke actiepunten. Op basis van dit verslag kun je als ondernemer verder met zaken als het schrijven van een exportplan, concreet marktonderzoek, begeleiding tijdens een exportreis, partner search, matchmaking etc. Als je wil dan kan de WTC exportexpert daar natuurlijk ook een rol in spelen.

Kosten klankbordgesprek: € 500,- (excl. btw en reiskosten).

2. Coaching

Ben je als ondernemer al zover om daadwerkelijk te internationaliseren, en heb je al een specifiek land (afzetmarkt) gekozen? Dan begeleiden (coachen) we je in deze fase met een praktijkadviseur. Deze begeleiding wordt ondersteund door de Rijksoverheid (Rijksdienst voor Ondernemend Nederland – RVO) met een subsidie van 50% van de coachingskosten (met een maximum van € 1.000,-).

De WTC exportexperts bieden de volgende coachingsmogelijkheden aan:

  • Coaching (12 uur begeleiding) € 1.500,-
  • Coaching + analyse strategie € 2.000,-
  • Coaching + analyse strategie + positionering/marketing € 2.500,-

Alle vermelde kosten exclusief btw en reiskosten.

3. Interim exportmanager

Plannen maken en voor het eerst bezoeken van een nieuwe markt (eventueel met een WTC exportexpert) zijn belangrijke stappen. Maar realisatie van de plannen is uiteindelijk cruciaal. Iemand moet er daadwerkelijk mee aan de slag gaan. Dat doe je er niet zomaar even bij. Maar niet elke mkb-onderneming heeft hiervoor direct de juiste kennis of capaciteit in huis. Vanuit ons netwerk van WTC exportexperts zijn er direct ervaren exportmanagers beschikbaar. Zij kunnen, voor een onderling overeen te komen periode, voor een aantal dagdelen per week de taak van exportmanager binnen jouw organisatie vervullen.

Marktonderzoek

We kunnen een gedegen marktonderzoek voor je ondernemingsplan laten uitvoeren. Daarmee krijg je goed inzicht in je afzetmogelijkheden in het buitenland, en kennis en inzicht in de lokale markt. Hiermee kun je jouw product-marktcombinaties en marketingmix afstemmen en effectief inzetten.

Leadgeneratie & partnersearch

Samen met jou stellen we een partner- of prospectprofiel op. Dit is de basis voor een succesvolle match in ons internationale netwerk. Via ons WTC-netwerk van 320 kantoren in 90 landen en een database met ruim 250 miljoen bedrijfsadressen wereldwijd traceren we relevante leads voor vrijwel elk bedrijf. Deze leadslijst kun je zelf opvolgen of wij kunnen dat namens jouw organisatie doen. Wij benaderen deze bedrijven dan en geven opvolging waardoor je een ‘warme’ contactenlijst krijgt. Naast potentiële distributeurs of eindgebruikers zetten wij deze bronnen ook in voor het vinden van toeleveranciers.

Handelsmissies & beursbezoek

De World Trade Centers in Nederland organiseren, samen met partners, regelmatig (virtuele) buitenlandse handelsmissies. Geïnteresseerde ondernemers kunnen zich hierbij aansluiten. Tijdens deze missies worden vaak ook internationale beurzen bezocht. Bovendien ontvangen we regelmatig handelsmissies uit het buitenland. Ondernemers kunnen ook deelnemen aan het matchmaking-programma tijdens de jaarlijkse General Assembly van de wereldwijde, overkoepelende World Trade Centers Association (WTCA). Dit event wordt elk jaar georganiseerd door een ander WTC ergens ter wereld. Deze events bieden, naast een interessant programma, uitgebreide netwerkmogelijkheden voor internationale ondernemers. Daarnaast bieden de WTC’s in Nederland jaarlijks meerdere gezamenlijke beursdeelnames aan bij belangrijke (internationale) beurzen aangeboden. Bekijk hiervoor onze agenda.

Rijksregeling Support International Business

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) biedt mkb-ondernemers de subsidieregeling ‘Support International Business’ (SIB). Veel van de exportdiensten die WTC NL aanbiedt komen in aanmerking voor deze subsidie. De SIB-subsidie geldt voor deelname aan handelsmissies en beurzen, een marktentree, coaching, kennis en vaardigheden. De aanvraag van deze subsidie is vrij eenvoudig, maar uiteraard helpen we je daar graag bij. Kijk voor meer informatie op: www.rvo.nl/sib