Spring naar content

Onze partners

Om mkb-ondernemers zo goed mogelijk te begeleiden met (internationaal) zakendoen, werkt WTC NL samen met een aantal strategisch partners.

Krachtenbundeling WTC NL en NL.in.Business

WTC NL werkt samen met NLinBusiness om internationaal ondernemen voor mkb-ondernemers makkelijker te maken. Denk hierbij aan kennisuitwisseling, co-organisatie van werksessies, themasessies, webinars en workshops.

 

NLinBusiness

NL.in.Business

NLinBusiness is een initiatief van werkgeversorganisaties VNO-NCW en MKB-Nederland. De organisatie richt zich op handelsbevordering door middel van fysieke businesshubs in het buitenland. Daarmee is NLinBusiness een matchmaker die ondernemers en bedrijven verbindt in binnen- en buitenland. De focus van NLinBusiness ligt voornamelijk op exportstimulering: meer Nederlandse mkb-ondernemers naar meer landen.

      Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

WTC NL is één van de grootste uitvoerders van de RVO-regeling Starters International Business (SBI). Ondernemend Nederland kan bij de RVO terecht met vragen op het gebied van duurzaam, agrarisch, innovatief en internationaal ondernemen. De RVO-specialisten maken zich op dagelijkse basis sterk om ondernemende Nederlanders en beleidsmedewerkers vooruit te helpen. Zij bieden voorlichting en advies, financiering, de juiste contacten of gewoon een goed gesprek. Ze stellen regelingen op, voeren ze uit en zorgen dat wetten en regels worden nageleefd.

Kamer van Koophandel

De Kamer van Koophandel (KvK) is in vele opzichten een vertrouwde partner voor het bedrijfsleven. Via de KvK heeft u toegang tot uiteenlopende ondernemersthema’s. Ook op het gebied van internationalisering biedt de KvK advies. Voor het leggen van contacten met mkb-bedrijven werken de KvK-adviseurs regelmatig samen met onze WTC Trade Associates.

Rotterdam Partners

WTC NL werkt in de regio Rotterdam nauw samen met Rotterdam Partners. Zij organiseren namens de gemeente Rotterdam de handels- en investeringsactiviteiten voor de stad. Rotterdam Partners ondersteunt mkb-bedrijven bij internationalisering en organiseert handelsgerelateerde bijeenkomsten en handelsmissies.

MKB Rotterdam Rijnmond

WTC NL heeft een intensieve samenwerking met MKB Rotterdam Rijnmond, de grootste mkb-netwerkorganisatie van de regio Rotterdam. De samenwerking richt zich op de ondersteuning aan mkb-bedrijven bij internationalisering.

VNO-NCW Regio Rotterdam

WTC NL werkt veel samen met VNO-NCW Regio Rotterdam; onderdeel van de nationale werkgeversorganisatie VNO-NCW. VNO-NCW Regio Rotterdam ondersteunt mkb-bedrijven bij internationalisering.