Kennis & Educatie - WTC NL Spring naar content

Kennis & Educatie

Kennis en educatie zijn cruciaal om succesvoller te worden in internationaal zakendoen. Ook is het heel leerzaam om ervaringen te delen met andere ondernemers. Alle World Trade Centers in Nederland bieden diverse trainingen en workshops aan voor internationaal georiënteerde ondernemers. Daarnaast kun je via de WTC Business Academy opleidingen volgen op het gebied van Export, Supply Chain Management, Logistiek en Ondernemerschap.

Neem voor meer informatie over onze trainingen, workshops en opleidingen contact met ons op.

Professional distributor management

Hoe wordt een netwerk van distributeurs en/of agenten in het buitenland aangestuurd? Dat leer je in deze workshop, waarin we principes en tools delen. Zodat jij meer rendement uit het internationale verkoopnetwerk haalt.

 • Module van 2 uur (incl. cursusmateriaal)
 • Prijs op aanvraag
 • Locatie: In een WTC of in house bij jouw bedrijf

 

Succesvol deelnemen aan een handelsmissie

Welke voorbereidingen moet je treffen voor deelname aan een handelsmissie en hoe wordt je deelname succesvol? Die vragen (en de antwoorden daarop) staan centraal tijdens deze workshop.

 • Module van 1 uur
 • Prijs op aanvraag
 • Locatie: In een WTC of in house bij jouw bedrijf

 

Succesvol deelnemen aan een beurs

Welke voorbereidingen tref je  om potentiële klanten succesvol te ontvangen op jouw beursstand? Hoe stuur je de verwachtingen en wat zijn realistische doelstellingen? Krijg inzage in een efficiënte voorbereiding en effectieve follow-up / after sales van jouw beursdeelname.

 • Module van 2 uur
 • Prijs op aanvraag
 • Locatie: In een WTC of in house bij jouw bedrijf

 

Internationale communicatie

Een interactieve workshop voor groepen. We gaan in op het belang van en de verschillen in communicatie bij het internationaal zakendoen. De workshop geeft bruikbare inzichten in de lokale manier van zakendoen in het doelland. Het biedt concrete handvatten om communicatie effectief in te zetten voor zakelijk succes.

 • Module van 4 uur
 • Prijs op aanvraag
 • Locatie: In een WTC of in house bij jouw bedrijf

 

WTC Business Academy

Wil je jouw internationale activiteiten versterken? Ben je net gestart met exporteren? Wil je bijblijven in de snel veranderde exportwereld? Wat zijn de consequenties van de Brexit? De opleidingen van de WTC Business Academy helpen je op weg en vergroten je kennis op het gebied van import, export en international business in een snel veranderende socio-economische wereld. WTC Business Academy is een initiatief van WTC Leeuwarden en Holland Opleidingen Groep. De Academy biedt opleidingen omtrent specifieke internationale onderwerpen, zoals export, supply chain management, logistiek en ondernemerschap. Experts met ruime ervaring in het bedrijfsleven vertalen de theorie naar praktijkopdrachten. Zodoende kun je deze onderwerpen direct toepassen binnen je eigen organisatie. De opleidingen worden aangeboden van mbo tot post-hbo-niveau.