Spring naar content

Aan de slag

Tijdens een eerste kosteloze en vrijblijvende kennismaking geeft onze Trade Associate je heldere uitleg over de mogelijke ondersteuning. Samen bespreken jullie de internationale wensen en ambities van jouw organisatie. De Trade Associate geeft eerste tips en vertaalt jouw uitdagingen naar een schaalbaar stappenplan. Je bepaalt vervolgens zelf of je samen aan de slag gaat voor de volgende stappen.

Meld je aan voor een eerste, kosteloos adviesgesprek

Kansen en risico’s per land

Onze Trade Associates zijn zeer ervaren experts in internationaal ondernemen. Samen hebben ze praktijkkennis van en connecties in vele marktsectoren en landen in de wereld. In een sessie van een halve dag brengen we samen alle kansen en risico’s in jouw beoogde land(en) in kaart. Met deze checklist heb je een goed overzicht van de aandachtspunten en benodigde acties op weg naar internationaal succes.

Concreet actieplan

We signaleren niet alleen de aandachtspunten, maar helpen je ook om hier concreet mee aan de slag te gaan. Dat doen we met een pragmatische, operationele aanpak. Samen stellen we binnen zes maanden een compleet actieplan op. Dit actieplan geeft je de juiste handvatten en concrete stappen om met uw organisatie effectief de markt te betreden.

Vind snel de juiste partners

Het zeer uitgebreide wereldwijde WTC-netwerk opent deuren naar potentiële samenwerkingspartners. Wij zorgen ervoor dat je aan de juiste directietafels kunt aanschuiven. We begeleiden je bij de selectie van bijvoorbeeld de juiste retailkanalen op basis van klantprofielen, en de bijbehorende distributeurs. Dankzij deze strategische samenwerkingen kun jij  voortvarend internationaal zakendoen.

Begeleiding marktentree

De eerste stappen in het buitenland brengen altijd (onverwachte) uitdagingen met zich mee. Denk bijvoorbeeld aan cultuurverschillen, wet- en regelgeving en infrastructuur. Wij begeleiden jaarlijks meer dan 100 exporttrajecten van uiteenlopende mkb-bedrijven en hebben dus veel praktische kennis en ervaring in huis. Bovendien kunnen we je in contact brengen met andere Nederlandse mkb-ondernemers die de stap al hebben gemaakt. Bijvoorbeeld voor het inrichten van een internationale, logistieke keten. Ook kunnen we je begeleiden bij het opzetten van een pilot in een specifiek land.